Siccus
Ismerd meg a Siccus névre keresztelt 2023-as évjáratú Cabernet franc borunkat!
A Siccus sötét rubin színe meggyvörös szélekkel kápráztat el bennünket, és a mély szín már előre sejteti a bor gazdagságát.
Az illatvilág azonnal magával ragadja az érzékeket. Elsőként finom hordófűszerek köszöntenek be: pörkölt mandula, vanília, kakaó, dohány és szegfűszeg. Ezek tökéletesen egészítik ki a gyümölcsös jegyeket. Az érett fekete meggy intenzív aromái dominálják elsőként az illatot, majd kibontakozik a fekete szeder és az aszalt szilva gazdag karaktere. A háttérben diszkréten felbukkanó ibolya illat fokozza a bor eleganciáját.
Az első ízleléskor az érett meggy karaktere azonnal érezhető, majd a piros cseresznye kacér aromái teszik izgalmassá a bor élményét. Ahogy a bor a pohárban fejlődik, megjelenik az aszalt szilva és a fekete faeper komplex kombinációja. A megjelenő lágy fekete borsos-fűszeres karakter különleges pikánsságot hoz a borba, amely az érett gyümölcsösaromákkal teszi teljessé a kortyot. Határozott, ám tökéletesen kiegyensúlyozott tanninok jellemzik ezt a bort. Pont annyit pihent új barrique hordókban, hogy a hordófűszerek kiemeljék a gyümölcsös összhangokat anélkül, hogy elnyomnák őket, és legszebb arcukat tudják felfedni előttünk.
A Cabernet Franc 2023 hosszú lecsengésével, közepes testével és közepes alkoholtartalmával tud kitűnő borként szerepelni egy számára szokatlan terroir minden lenyűgöző jegyét magába zárva. Nagy szerkezeti komplexitása mind illatában, mind ízében sokrétű. Több arcát is megmutatva bontakozik ki, igazi élményt nyújtva.
Ajánlásunk
A Cabernet Franc 2023 ideális választás elegáns vacsorákra, ahol finom ízek és gondosan megkomponált fogások méltó kísérője lehet. Kiváló ajándék borkedvelőknek, amely mindenkit lenyűgöz, és emlékezetes beszélgetések közepette is tökéletes társ. Ez a bor hűen tükrözi Dr. Knoll Zsolt elhivatottságát és precizitását a borászat művészetében, miközben az innováció, a bátor újító szemlélet és a tökéletesen kontrollált készítési folyamat lenyűgöző eredményeit hordozza magában.